Warmos logo.

Täältä löydät yleisimmin kysytyt kysymykset koskien Warmos-lämmittimiä. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä.

Ota yhteyttä
Miksi öljytäytteinen Warmos-sähköpatteri on hyvä vaihtoehto? 
 • investointina pieni, hankintahinta edullinen ja takaisinmaksuaika lyhyt
 • asennus nopea ja vaivaton, käytössä huoleton
 • voidaan asentaa ilman suurta remonttia
 • reagoi nopeasti lämpötilanvaihteluihin - ei aiheuta lämmönsiirtohäviöitä
 • joustava lämmitinratkaisu, joka voidaan tehdä myös osittaisena ja käyttää muiden ratkaisujen ohella
 • sopii lähes mihin tahansa kohteeseen
 • valmistetaan alusta loppuun Suomessa
 • runko on käytännössä ikuinen, tekniikka on koeteltua, perinteistä ja kestävää
 • moderniin talotekniikkaan liitettävä
 • lämmitystä ohjaavaan järjestelmään liitettynä voidaan saavuttaa merkittävää energiansäästöä
 • turvallinen suljetun rakenteensa vuoksi
 • varautuva lämpö miellyttävän tasaista
 • ei kuivata ilmaa eikä polta pölyhiukkasia, joten sisäilma pysyy laadukkaana - sopii myös allergikoille
 • ei vetoa eikä ääntä
 • ei monimutkaista elektroniikkaa
 • ei merkittävästi rasita luonnonvaroja valmistustilanteessa eikä myöhemmin
 • ainoa kuluva osa on vaihdettavissa oleva termostaatti
 • kaikki metalli- ja muoviosat voidaan kierrättää
 • lämmittimen koko elinkaaren aikainen hiilidioksidipäästö pieni
 • voidaan yhdistää mm. vähäpäästöisiin tai hiilineutraaleihin sähköntuotantomenetelmiin, kuten aurinkopaneeleihin tai tuulivoimaan
 • ei sisällä kylmäaineita
 • ELY-keskukselta voi hakea 2500 euron valtionavustusta, kun korvaa Suomessa ympärivuotisessa asuinkäytössä olevan pientalon öljylämmityksen Warmoksen pattereilla.
 • Warmos on ainoa suomalaisia öljytäytteisiä lämmittimiä valmistava yritys, jonka tuotteilla on Avainlippu-merkki.
 • Warmos on ainoa suomalainen lämmitinvalmistaja, jolle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki.
Ovatko lämpöpatterit CE-merkittyjä?

Kaikki lämmittimemme täyttävät CE-merkintään liittyvät sekä asiaankuuluvan EU-lainsäädännön turvallisuusvaatimukset.

Ovatko tuotteet ekosuunnitteludirektiivin mukaisia?

Kyllä. EW Ecodesign termostaatti noudattaa tiukkaa EU:n määrittämää ekosuunnitteludirektiiviä. Direktiivin vaatimaa viikkokellotoimintoa säädetään mobiilisovellus ecoControlin avulla.

Kuinka paljon tehoa vaaditaan tilaan?

Vanhoissa taloissa kannattaa tehoa varata 30 W per kuutio, uudemmissa paremmin eristetyissä taloissa riittää 20 W per kuutio.

Minkä kokoinen patterin tulisi olla?

Lämmittimen kokoon vaikuttaa ensisijaisesti huonekoko eli tarvittu lämmitysteho sekä patterin sijoittelu. Yleensä suositellaan, että patteri sijoitetaan ikkunan alle vetoa estämään. Suosittelemme, että lämmittimen leveys vastaisi suunnilleen ikkunan leveyttä. Ikkunan alla oleva tila määrittää sen, kuinka korkea lämmitin voi olla. Makuuhuoneeseen valitaan usein Warma-sarjan 800 W patteri.

Mihin patteri sijoitetaan?

Pääsääntöisesti lämmitin sijoitetaan ikkunan alle estämään vetoa. Sijoittelussa tulee ottaa huomioon, ettei lämmitintä saa peittää esimerkiksi verhoilla. Jätä vähintään 50 mm turvaetäisyys molemmille sivuille ja 100 mm yläpuolelle.

Voiko patteri toimia pakkasvahtina?

Kyllä. Lämmittimemme toimivat myös pakkasvahtina. Alin ylläpitolämpötila voidaan säätää +5 asteeseen. Huomioitavaa on, että korkeiden pakkaslukemien kohdalla lämmitys olisi hyvä olla säädettynä jopa +10 asteeseen, mikäli haluaa säästää putket jäätymiseltä.

Saavatko patterit jäätyä?

Kyllä. Lämmittimet saa jättää talveksi kylmilleen. Lämmitin ei vaurioidu ja säilyy toimintakuntoisena, vaikka sen jättää kylmiin olosuhteisiin pitkäksikin ajaksi. Öljy jähmettyy -42 °C asteessa, mutta paisunta on hyvin pientä eikä hajota patterin osia. 

Ovatko patterit turvallisia?

Kyllä. Patterit ovat suljetun rakenteensa vuoksi paloturvallisia. Kaikissa lämmittimissä on lisäksi ylilämpösuoja, joka katkaisee virran automaattisesti, jos lämmitin peittyy. Valikoimassamme on myös matalalämpötermostaatteja, jotka sopivat tiloihin, joissa on esimerkiksi lapsia tai lemmikkejä. Patteria valitessa on otettava huomioon tilaan tarvittava IP-luokitus.
Lue lisää Tukesin sivuilta ›

Pitääkö lämmittimiä huoltaa?

Asennuksen jälkeen lämmitin on käytännössä huoltovapaa. Riittää, kun pyyhit pölyt pois.

Onko lämpö tasaista?

Öljyyn varautunut lämpö pitää huoneilman tasaisen lämpimänä ilman lämpötilan vaihteluita. Tarkat termostaattimme mittaavat lämpötilaa ja sopeuttavat lämmityksen sen mukaan. Ikkunan alle asennettu lämmitin myös poistaa vetoa.

Miten lämmittimet asennetaan?

Kiinteiden lämmittimien asennuksen tekee aina tarvittavat luvat hankkinut sähköasentaja. Kotivakuutukset sekä takuuehtomme edellyttävät tätä. Väärin tehty kytkentä saattaa helposti rikkoa termostaatin. Ainoastaan Wieras-sarjan pistotulpalliset lämmittimet voi asentaa kuka tahansa, sillä siihen ei vaadita sähköosaamista.

Katso asennusohjeet kunkin tuoteperheen sivuilta.

Onko pattereissa oleva öljy ekologista?

Lämmittimien sisältämä öljy on ammattikäyttöön tarkoitettua lämmönsiirtoöljyä. Lämmittimien arvioitu elinikä on 20-30 vuotta, jolloin niiden hiilijalanjälki jää hyvin pieneksi elinkaareen nähden. Öljy ei myöskään sekoitu pohjaveteen, eikä se pala tai räjähdä. Warmos tutkii vaihtoehtoisia ratkaisuja lämmönsiirtoöljyn korvaamiseksi.

Mikä on lämpöpatterin tehdasasetusarvo lämpötilan pudotukselle?

Tehdasasetusarvo lämpötilan pudotukselle on 19 °C astetta.

Miten Kotona/Poissa -kytkin liitetään termostaattiin?

Kun Kotona/Poissa -kytkin on asennettu taloon, tulee lämmittimen termostaattiin liitettävä johto vetää kytkentärasian toiseksi ylimpään liittimeen. Joka patteriin voi säätää oman lämpötilan pudotusarvon.

Missä kohtaa ecoControl-sovelluksessa säädetään Kotona/Poissa -kytkimen arvot?

Kotona/Poissa -kytkimen arvot säädetään ecoControl-sovelluksen asetuksissa kohdasta “Ulkoisesti aktivoitava eco-lämpötila”. Voit säätää lämpötilanpudotuksen haluamaasi arvoon.

Mitä EW termostaatin vilkkuva ledvalo merkitsee?

EW termostaatin ledvalo palaa tasaisesti, kun patteri lämmittää. Kun luot Bluetooth-yhteyden lämmittimeen älylaitteen sovelluksella, valo vilkkuu hitaasti. Kun painat tietojen tallennuskäskyä sovelluksessa, valo vilkkuu nopeammin, kunnes olet hyväksynyt käskyn kääntämällä säätönupin ensin korkeimpaan lämpötilaan, sitten alimpaan lämpötilaan ja takaisin normaaliarvoon.

Kuinka ecoControl-sovelluksella säädetään viikkokello?

EcoControl-sovelluksella voit asettaa viikkokelloon lämpötilan pudotukset tunneittain viikon jokaiselle päivälle. Pudotuslämpötila säädetään haluttuun lukemaan ja viikko-ohjelma täytyy olla AUTO-tilassa. Seuraa sovelluksen tallennusohjeita.

Tehdasasetusarvo lämpötilan pudotukselle on 19 °C, kunnes se säädetään toisin. Säätö tapahtuu kohdasta ”Ulkoisesti aktivoitava eco-lämpötila”. Kun ledvalo vilkkuu, tiputuslämpötila on päällä. Kun termostaatti lämmittää, ledvalo palaa tasaisesti. Kun teet säätöjä älylaitteella, valo vilkkuu, kunnes komento on annettu ja hyväksytty kääntämällä säätönuppi molempiin ääriasentoihin.

Mihin tarvitaan asennusrasiassa olevaa valkoista muovikiekkoa?

Rasiassa olevaa muovikiekkoa käytetään ainoastaan silloin, kun kyseessä on Weli-sarjan rinnakkaislämmitin (orjapatteri). Se asennetaan lämpötilansäätimen tilalle. Muovikiekko pakataan tehtaalla automaattisesti asennuspakettiin, mutta sitä ei tarvita normaalitermostaatilla varustetuissa malleissa. Läpinäkyvä muovikiekko on lapsisuoja lämpötilansäätimen päälle.

crossmenu