Warmos logo.

Kun lämmittimen hankinta tulee ajankohtaiseksi, selvitä lämmitettävän tilan pinta-ala ja korkeus. Lisäämällä nämä tiedot kätevään wattilaskuriimme selvität helposti, montako wattia kyseisen tilan lämmittämiseen tarvitaan. Laskuri kertoo kokonaistehon määrän. Valitse teholtaan ja kooltaan sopiva lämmitin tai lämmittimien yhdistelmä, joka sopii tilaan ja miellyttää ulkonäöltään. Warmos-lämmittimien tehot on mainittu kunkin sarjan omilla sivuilla. Voit myös halutessasi yhdistellä erilaisia malleja.

Kuutiot ja teho

Uusissa hyvin eristetyissä rakennuksissa tulee lämmittimen tehon olla noin 20 W/m3, kun taas vanhemmissa rakennuksissa tarvitaan noin 30 W/m3. Mittaa lämmittimelle varatun tilan lattian pinta-ala neliömetreinä ja korkeus metreinä. Nämä kaksi lukua kertomalla saat tilan koon kuutioina. Kerro kuutiot 20:llä, niin saat tarvittavan wattimäärän. Laskussa voit käyttää apuna oheista wattilaskuria. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos et ole varma tarvittavasta tehosta.

Wattilaskuri normaalitaloihin (20 W/kuutio)

Syötä tähän lämmitettävän tilan mitat, niin saat selville tarvitsemasi kokonaistehon määrän.

Ikkunat ja sijoittelu

Lämmitin voidaan sijoittaa sisustuksen mukaan lähes minne tahansa, mutta taloudellisesti paras paikka on ikkunan alla. Lämmittimen tulisi olla vähintään ikkunan levyinen.

Warmos-lämmittimien koot on mainittu kunkin sarjan omilla sivuilla. Patterimme ovat 20, 40 ja 60 cm korkeita ja 36-172 cm leveitä. Matalimmat lämmittimet soveltuvat erityisen hyvin korkeiden ikkunoiden alle, jonne vapaata seinätilaa jää vähän. Patterien suositeltu minimikorkeus lattiasta on 50 mm ja suojaetäisyys sivuille on 50 mm ja ylöspäin 100 mm. Nämä kannattaa huomioida esimerkiksi verhojen suunnittelussa.

IP-suojausluokitus

Sijoittelussa tulee huomioida myös lämmittimen IP-suojausluokitus. Tavallisiin kuiviin sisätiloihin voi sijoittaa minkä tahansa lämmittimistämme, joiden suojausluokitukset vaihtelevat välillä IP20-IP67.

Walo-, Warma- ja Wahva -mallien suojausluokka on IP34 eli ne ovat roiskevedenpitäviä, mutta niiden kytkentärasia on IP21 eli tippuvedenpitävä. Näiden sijoittelussa pesuhuoneeseen tai saunaan kannattaa konsultoida sähköasentajaa. Jos tarvitaan parempi IP-luokka myös kytkentärasialle, voidaan pistoketulppa irrottaa ja tehdä kytkentä kalvorasiassa, jonka IP-luokka on 44.

Werstas-mallit on suunniteltu erityisen haastaviin olosuhteisiin, kuten teollisuuden palovaarallisiin, pölyisiin ja märkiin tiloihin, ja niiden suojausluokka onkin IP67 eli ne on täydellisesti suojattu pölyltä ja ne voi hetkeksi jopa upottaa veteen. Werstas-mallien toimitukseen ei sisälly termostaattia vaan itsepalautuva ylilämpölaukaisija, joka takaa patterien turvallisen toiminnan kaikissa tilanteissa. Lämmittimet vaativat toimiakseen erillisen termostaatin, joka ohjaa lämpötiloja. Siirrettävät IP20 Wieras-mallit soveltuvat erityisen hyvin lisälämmittimiksi, koska niiden paikkaa voi helposti vaihtaa tarpeen mukaan.

Turvallisuus ja matalalämpömallit

Kun lämmittimet sijoitetaan ympäristöön, jossa on esimerkiksi lapsia tai eläimiä, kannattaa harkita matalalämpömalleja, joiden pintalämpötila ei nouse missään tilanteessa yli 60 °C asteeseen.

Turvallisuutta ei kannata murehtia, sillä Warmos-lämmittimet ovat suljetun rakenteensa vuoksi lapsi- ja paloturvallisia. Lämmittimissä on ylilämpölaukaisija, joka katkaisee virran automaattisesti, jos lämmitin peitetään. Kaikki lämmittimemme täyttävät CE-merkintään liittyvät sekä asiaankuuluvan EU lainsäädännön turvallisuusvaatimukset.

crossmenu